welkom kaarten actueel steun ons historie contact

Zondag, 19 februari 2023, 12:00 uur

THE HAGUE STRING TRIO

Justyna Briefjes, viool, Julia Dinerstein, altviool
en Miriam Kirby, cello

The Hague String Trio werd in 2006 opgericht.

Het trio verkent graag het uitgebreide strijktriorepertoire, van de geliefde meesterwerken tot minder bekende composities die volgens hen de moeite waard zijn om gehoord te worden. Zij werken nauw samen met componisten zoals Robin Holloway, Kerry Woodward, Arne Werkman en Reza Nakisa, en met musici waaronder hoboïste Pauline Oostenrijk en pianist Daniël Kramer.

De drie hebben ook nog andere muzikale activiteiten. Zo zijn Justyna en Miriam beiden lid van het Residentie Orkest in Den Haag en is Julia een vooraanstaand altviooldocente aan verschillende conservatoria in Nederland. Verder treden Justyna en Julia regelmatig op in diverse andere kamermuziekensembles.

In 2019 heeft het trio de cd "After the Darkness" uitgebracht, die bestaat uit werken van Joodse componisten wier levens verwoest zijn in de Tweede Wereldoorlog door vervolging, moord of verbanning. De cd is beloond met prachtige recensies. Dat laatste geldt ook voor hun meest recente cd, "Celebrating Women!", waarop nog niet eerder opgenomen strijktrio's van vrouwelijke componisten uit de tweede helft van de 19e en eerste helft van de 20e eeuw staan.

Tijdens hun optreden in Baarn zal het trio stukken uit "Celebrating Women" spelen, en wel die van de componisten Irene Britton Smith, Emmy Frensel Wegener en Dame Ethel Smyth.