welkom kaarten actueel steun ons historie contact

Seizoen 2022-2023

Beste Muziekliefhebber,

Zondag 2 oktober 2022, wordt in Kasteel Groeneveld het nieuwe seizoen 2022-23 van de stichting Baarnse Muziekkring feestelijk ingeluid met een concert van Tosca Opdam, Pamela Smits en Daniël Kramer die als slotakkoord een pianotrio gaan spelen. Op 2 oktober 2022 om 15:30 uur is er ook nog een speciale productie voor kinderen. De overige concerten zullen plaatsvinden op zondag 23 oktober, 27 november en in 2023 op zondag 22 januari, 19 februari, 19 maart, 23 april en 4 juni. Aanvang telkens om 12:00 uur.

Muziek is internationaal. Tijdens de genoemde zondagen valt de aandacht op getalenteerde (jonge) musici uit alle hoeken van de wereld. In het 55e seizoen benadrukt de stichting de verbinding door muziek die de actuele polarisatie in Europa evenals in de rest van de wereld tegen kan gaan. De in totaal 17 uitgekozen musici staan garant voor luistergenot maar ook voor de diversiteit die in muziek niet alleen recht van bestaan heeft maar ook nog het onbekende bemind maakt. Het nivelleren van alle grenzen, ook tussen uitvoerders en luisteraars, leidt tot nieuwe ontmoetingen.

Nederland is de verbindende factor: voor alle uitvoerende betekent Nederland een “muziekland”. Sommige treden hier regelmatige op, andere hebben in ons land gestudeerd (of nog studeren) en een paar wonen hier maar komen uit Oezbekistan (Ekaterina Levental), Canada (Pamela Smits, ook het Barbican Quartet), Italië (Marco Danesi, Paolo Gorini), Amerika (Shane van Neerden) Australië en Duitsland (Barbican Quartet) en Frankrijk (David Kadouch). Natuurlijk mogen Nederlandse - en zelfs Baarnse - musici niet ontbreken; Joris van Rijn woont in Baarn.

Door hun eigen muziekkeuze geven ze allemaal een inkijkje in een andere cultuur en ze willen graag na afloop het publiek te ontmoeten. Op die manier wil BMK Baarn op de cultuurkaart zetten en de aandacht voor klassieke muziek in Nederland promoten en vergroten.

Nieuw is een speciaal familieconcert op 2 oktober 2022 in het kader van festiviteiten rondom Dierendag op Kasteel Groeneveld.

Ik nodig u uit om plaatsen te reserveren voor de concerten naar uw keuze. Hier is beschreven hoe u dit kunt doen. Gezien de grote belangstelling is het verstandig tijdig te reserveren; het beste is om een abonnement te nemen zodat uw plaats gegarandeerd is.

Weet u dat u ook Vriend van de Baarnse Muziekkring kunt worden? Hier leest u daar meer over en hoe u in aanmerking komt voor een aantrekkelijke korting voor ieder gewenst concert.

Al vast tot ziens bij de concerten!

Namens het Bestuur van de Baarnse Muziekkring,

Sebastian Koloski, voorzitter

Van ons seizoensaanbod is, dankzij Peter Luitze, wederom een mooi programmaboekje gemaakt.

voorblad boekje 2022-2023

Download dit
PROGRAMMABOEKJE
of alleen de
flyer

Alle concerten worden gegeven op zondagen in Kasteel Groeneveld, Groeneveld 2, 3744 ML Baarn. Vlakbij het kasteel is een parkeerterrein (gratis). De concerten beginnen om 12:00 uur en duren ongeveer een uur; er is geen pauze. Het familieconcert op 2 oktober begint om 15:30 uur en duurt, zonder pauze, ongeveer drie kwartier.

Informatie over het bestellen van abonnementen of losse kaartenkaarten vindt u hier.

Verder wijzen wij u ook op de mogelijkheid om vriend van de Baarnse Muziekkring te worden. Klik hier voor meer informatie daarover.

Denk eens aan de mogelijkheid om voor of na het concert te profiteren van de voorzieningen die Groeneveld biedt. U kunt bijvoorbeeld in het kasteel de tentoonstellingen en de kasteelwinkel bezoeken. Ook kunt u een wandeling maken in het prachtige park rondom het kasteel en kunt u gebruik maken van het Grand Café naast het kasteel.
Meer informatie over de mogelijkheden kunt u vinden op www.kasteelgroeneveld.nl.

Onze concerten worden mede mogelijk gemaakt door het