welkom kaarten actueel steun ons historie contact
violist

Terugblik concert concert op 23 oktober 2022
Duo Ebano
De Baarnse Muziekkring gaf op 23 oktober 2022 in kasteel Groeneveld podium aan het Duo Ebano. Volgens de aankondiging zou dit duo, bestaande uit Marco Danesi, klarinet, en Paolo Gorini, piano, garant staan voor een fantasierijke, kleurrijke en opwindende muziekale belevenis. Die belofte maakte ze geheel waar. Ze gaven hun optreden als titel mee: "Brahms Full House". Dit hield in dat ze de toehoorders lieten genieten van vier werken van deze componist. Als herkenning klonk als eerste de alom bekende melodie van de Sontata, op. 120, nr. 2. Daarna twee door Paolo Girini bewerkte werken, namelijk het Intermezzo, op. 117, nr. 1 en het Klavierstücke op 119. nr. 3. Voorafgaande aan het toegift tot slot de Sonata, op 120, nr. 1.

Concert 27 novemver 2022 - UITVERKOCHT; ook op de wachtlijst zetten is niet meer mogelijk
Beer op reis
Amerikaanse toppianist in kasteel Groeneveld
Zondag 27 november 2022 komt de Amerikaanse pianist, Shane van Neerden, het derde concert van dit seizoen geven in Kasteel Groeneveld. De jonge pianist blinkt al sinds zijn jonge jaren uit. Hij speelt vanaf zijn zesde levensjaar piano en wint al gauw een reeks pianoconcoursen voor jonge pianisten in Amerika en op zijn 16e ontvangt hij een studiebeurs van de Eastern University in Pennsylvania. Een paar jaar later, in 2018, verhuist hij naar Nederland om bij Frank Peters piano te kunnen studeren op het Conservatorium van Amsterdam. Zijn liefde voor de Lage Landen komt door zijn voorouders, zijn oma was een klasgenootje van Anne Frank en verhaalde veel en graag over haar geboorteland aan de jonge Shane. Het was een droom van de jonge pianist om hier zijn pianocarrière voort te mogen zetten, wat niet alleen gelukt is maar ook nog succesvol. Als eerstejaarsstudent won hij een concours waardoor hij Franz Liszts 'Totentanz' mocht spelen met het Conservatorium van Amsterdam Symfonieorkest onder leiding van Ed Spanjaard. Kort daarna werd hij uitgenodigd om in Rusland op te treden, zowel solo als met orkest. Ook kreeg hij de kans om te spelen in de kleine zaal van het Concertgebouw Amsterdam. Hij concentreert zich voornamelijk op solorepertoire maar inmiddels speelt hij steeds meer kamermuziek en heeft hij het Mankes Piano Quartet opgericht waar hij met zijn vrienden, die allemaal aan het Amsterdams Conservatorium studeren, samenspeelt. Recent werd hij finalist in het Concours International de Piano d'Île-de-France. Op zondag 27 november horen we Shane van Neerden in repertoire van het begin van de twintigste eeuw. Zijn keuze valt op veeleisende pianostukken van Debussy, Prokofjev, Bartòk en Ravel. Hij zal tijdens het middaguurtje in Kasteel Groeneveld de stukken niet alleen uitvoeren maar ook verbanden leggen en over de achtergronden vertellen

Nieuwsbrief

Heeft u zich al opgegeven voor onze Nieuwsbrief. Zo niet stuur dan een e-mail naar:info@baarnsemuziekkring.nl. Dat komt u op de verzendlijst te staan.