welkom kaarten actueel steun ons historie contact

Zondag, 6 oktober 2024, 15:00-15:45 uur

Kasteel Groeneveld

Familieconcert voor jonge kinderen met (groot)ouder
OUD,
door Cello Cello
PEPIJN MEEUWS, cello
EMILE VISSER, cello
MARTIN HOFSTRA,regie

Wat betekent het als je oud bent? Of jong? Hoe klinkt stokoude muziek? En muziek van nu? Waarom dank je iets af, waarom bewaar je iets? Hoe spannend is oud? Op speelse wijze loodst regisseur Martin Hofstra beide spelers door deze beeldende en muzikale reis, waarin humor en ernst zijn verweven met de mooiste muziek die je maar kunt bedenken. Een samenspel op topniveau en vrije mime, gecombineerd met goochelarij, humor en poëtische scènes. OUD laat zien en horen hoe krachtig je kunt zijn als je jezelf bent, oud of jong.

Oud is een combinatie tussen klassieke muziek, theater, jazz, pop, wereldmuziek en mime. OUD gaat over dingen die niet aantrekkelijk meer lijken maar het wel blijken te zijn. OUD wordt gespeeld door twee cellisten wier veelzijdigheid aan talenten breed wordt ingezet. Zo kan Emile Visser improviseren, walking bass spelen op zijn cello en acteren, en is Pepijn Meeuws naast cellist ook acteur, goochelaar en zingende zaagspeler.

Pepijn Meeuws en Emile Visser maakten eerder in opdracht van de Cellobiënnale hun eigen succesvolle muziektheaterproductie waarmee ze succesvolle optredens gaven in het hele land.

Pepijn speelt in het Rotterdams Philharmonisch Orkest en is één van de oprichters van Trio Suleika. Daarnaast is hij actief in verschillende (muziek)theaterproducties. Emile, cellist in het Metropole Orkest, was jarenlang de cellist van improvisatie- en groove-strijkkwartet Zapp4 en speelt sinds enkele jaren intensief met Nikitov, een groep die traditionele Jiddische muziek speelt, maar ook andere stijlen.